Αρχική Ν. Αρκαδίας Κλοπές και διαρρήξεις στη Γορτυνία – Σκέψεις για κάμερες ασφαλείας σε δρόμους...

Κλοπές και διαρρήξεις στη Γορτυνία – Σκέψεις για κάμερες ασφαλείας σε δρόμους και εισόδους χωριών!

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά της Γορτυνίας η Παγγορτυνιακή Ένωση πραγματοποίησε συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση των Συλλόγων της Γορτυνίας την Τετάρτη 19/12.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών Συλλόγων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το Δ.Σ. της Ένωσης ανέπτυξε το θέμα και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση με σειρά ενεργειών και μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εισηγήσεις και προτάσεις έγιναν από τον αντιδήμαρχο κ. Μαντζαβίνο, τους τέως δημάρχους κ. Μπαρούτσα και κ. Κούλη, τον επίτιμο Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής και εκδότη της Γορτυνίας κ. Καλύβα και πολλούς εκπροσώπους Συλλόγων χωριών που έχουν κρούσματα κλοπών, οι οποίοι κατέθεσαν ουσιαστικές και χρήσιμες απόψεις.

Σε συνέχεια των παραπάνω και με τη σύμφωνη γνώμη όλων, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα από την Παγγορτυνιακή Ένωση οι εξής ενέργειες:

1. Έκδοση και διανομή σε όλη τη Γορτυνία φυλλαδίου οδηγιών προστασίας του πολίτη σε συνεργασία με το γραφείο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου, τη Δ/νση Αστυνομίας Αρκαδίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας για την έλλειψη περιπολιών στα χωριά, μπλόκων και τακτικών ελέγχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Γορτυνίας.

3. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης για την ανάληψη ευθύνης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους και την προστασία του πολίτη.

4. Αίτημα συνάντησης της Παγγορτυνιακής Ένωσης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας.

5. Αίτημα συνάντησης της Παγγορτυνιακής Ένωσης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

6. Αίτημα προς το Δήμο Γορτυνίας προκειμένου να τεθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η Παγγορτυνιακή Ένωση θα καταθέσει τις εξής προτάσεις:

Τα παραπάνω ανακοινώνονται εκ μέρους του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής Ένωσης και των εκπροσώπων των ακόλουθων χωριών και φορέων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση:

Να ελεγχθεί η δυνατότητα και η διαδικασία τοποθέτησης καμερών ασφαλείας σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, εισόδους χωριών κλπ. για την προμήθεια των οποίων η Ένωση έχει ήδη εξασφαλίσει την οικονομική χορηγία δύο συμπατριωτών.

 Να ελεγχθεί η δυνατότητα και η διαδικασία σύναψης σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για την διενέργεια σποραδικών περιπολιών στα χωριά της Γορτυνίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

 Να οργανωθεί δίκτυο επικοινωνίας και συνεννόησης των Παρέδρων για άμεση ενημέρωση, πρόληψη και ενέργειες προφύλαξης σχετικά με τα περιστατικά κλοπών

Αετορράχη, Αράχωβα, Βλόγγος, Βυδιάκι, Βυτίνα, Δημητσάνα, Ζάτουνα, Κακουραίϊκα, Κερπινή, Κοντοβάζαινα, Κρυονέρι, Λαγκάδια, Λάστα, Λιοδώρα, Μαλάσοβα, Μάρκου, Μελισσόπετρα, Νυμφασία, Όχθια, Παλαιόκαστρο, Παναγιά, Πυρρί, Ράδου, Ράφτη, Ράχες, Στεμνίτσα, Σύρνα, Τρόπαια, Χώρα, Ψάρι,Ένωση Συλλόγων Κοντοβάζαινας, Εφημερίδα Γορτυνία, Εφημερίδα Ζάτουνα.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΗ “Λαϊκή Συσπείρωση” ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημάρχους σε δήμους της Κορινθίας
Επόμενο άρθροΤα μέτρα της τροχαίας στην Κορίνθου – Πατρών για τις γιορτές