Αρχική Eπικαιρότητα Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας – Διαδηλωτές χτυπούν τις πόρτες

Ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας – Διαδηλωτές χτυπούν τις πόρτες

Ένταση σημειώνεται αυτή την στιγμή έξω από το υπουργείο Παιδείας με διαδηλωτές-εκπαιδευτικούς να χτυπούν τις πόρτες για να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ένταση οξύνθηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακές μεθοδεύσεις» από μέρους υπουργείου Παιδείας, εμμένουν στην απόφασή τους για κινητοποίηση στο Υπουργείο και συνάντηση με τον υπουργό εκεί.

Το υπουργείο Παιδείας χθες, Τετάρτη, λίγες ώρες μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών για το διάστημα 2019-2021, κάλεσε στη Βουλή τις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ για να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, για τις λεπτομέρειες του συστήματος.

Οι ομοσπονδίες, ωστόσο, έχοντας προαναγγείλει εδώ και ημέρες την κινητοποίησή τους έξω από το κτίριο του υπουργείου σήμερα στις 13:00, αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην πρωινή συνάντηση. «Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

Μάλιστα, σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να «»διευκολύνει» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου». «Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου» επισημαίνουν.

Προηγούμενο άρθροΑγιοβασιλοδρομία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Λουτράκι!
Επόμενο άρθροΓ. Μαυρωτάς: Οι κάτοικοι του Δήμου Βέλου-Βόχας αντιμέτωποι με την έξαρση της εγκληματικότητας