Αρχική Ν. Αχαΐας 2.200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας στο «Εθισμός και...

2.200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας στο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

2.200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας εκπαιδεύτηκαν στο 1ο Θεματικό Πάρκο με θέμα «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο».

ο θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης .

Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από (1.500) παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας ενώ στον Πύργο συμμετείχαν ακόμη (700) παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Ηλείας.

Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

– Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer , με αντικείμενο τον Εθισμό
– Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου,
– Τάπητας (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
– Εργαστήριο ζωγραφικής

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και από Ψυχολόγο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να διοργανώνει, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόγνωση καιρού: Φτιάχνει ο καιρός σήμερα Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων!