Αρχική Eπικαιρότητα Η ανακοίνωση του Παίδων για τον θάνατο του 6χρονου που βρέθηκε με...

Η ανακοίνωση του Παίδων για τον θάνατο του 6χρονου που βρέθηκε με λουρί σκύλου στον λαιμό

Κατέληξε τελικά ο 6χρονος που νοσηλευόταν από την Τρίτη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων, αφότου βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

H ανακοίνωση του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού για τον θάνατο του εξάχρονου αναφέρει:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018».

Η μητέρα του παιδιού, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και ασθενοφόρο δήλωσε ότι ήταν στην κουζίνα και δεν αντελήφθη τι συνέβη και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι νοσηλευτές έκαναν τεχνητή αναπνοή στο αγοράκι και στην συνέχεια το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενείς του παιδιού ανέφεραν ότι ο 6χρονος χρησιμοποίησε μία πρόκα η οποία βρισκόταν στο ταβάνι του δωματίου και από εκεί -πάνω στο παιχνίδι- κρεμάστηκε.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του ANT1, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αμέσως μόλις βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο εκείνος διέταξε να μην συλληφθούν οι γονείς του 6χρονου.