Αρχική Ν. Αρκαδίας Επίσκεψη του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας σε σχολεία (Βίντεο)

Επίσκεψη του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας σε σχολεία (Βίντεο)

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος είχε την χαρά να επισκεφθεί και να ενημερώσει παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων για την αναπηρία.

Ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ Αρκαδίας κ. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης ανεφερε: “Ο Σύλλογος επισκέφθηκε το 3ο & 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, το Δημοτικό σχολείο Δημητσάνας, Βαλτεσινίκου & Βυτίνας όπου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας και το Δημοτικό σχολείο Λεβιδίου στην αίθουσα του Μουσείου Παπαναστασίου στο Λεβίδι.

Έγιναν προβολές επιλεγμένων ταινιών που αφορούν την αναπηρία και περνούν χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά όπως και συζήτηση για την καθημερινότητα και τα βιώματα των Α.με.Α. Λίγο πριν το τέλος τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις χειρομορφές(τρόπος επικοινωνίας κωφών) και τραγούδησαν στην Νοηματική Γλώσσα.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων για την πρόσκληση, τους Δασκάλους για την συνεργασία τους, τους Αετούς Γορτυνίας ΑΠΣ & το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.”

Το Εργαστήριο ψυχοεκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων κατασκευάζει μαζί με μια ομάδα παιδιών ΑΜΕΑ κάποια γούρια και ημερολόγια τα οποία θα διατεθούν από τα γραφεία του συλλόγου.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΠλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Κορινθίων (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΗ συγκλονιστική κατάθεση του διαιτητή Τζήλου για τον ξυλοδαρμό του