Αρχική Eπικαιρότητα Κ. Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες – Εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις

Κ. Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες – Εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις

Στο σχέδιο εισαγωγής στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου επιμένει το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου χαρακτήρισε «τάξη φάντασμα» τη Γ’ Λυκείου επαναλαμβάνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου.

«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας την κατάργηση των πανελλαδικών.

Από το βήμα της Βούλης ο Υπουργός Παιδείας περιέγραψε και το σχέδιο προσλήψεων στον χώρο της Παιδείας και ανακοίνωσε τον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Όμως δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας» είπε ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε δε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.

Προηγούμενο άρθροΦωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Άσσο Κορινθίας – Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΠάτρα: Στο νοσοκομείο 4χρονο κοριτσάκι που ήπιε μεγάλη ποσότητα σιροπιού