Αρχική Eπικαιρότητα Συγκινεί ο Ιαβέρης: Eδωσε το νεφρό του για να ζήσει ο γιος...

Συγκινεί ο Ιαβέρης: Eδωσε το νεφρό του για να ζήσει ο γιος του Κωνσταντίνος

Συγκίνηση και θαυμασμό προκαλεί η πράξη του βετεράνου οδηγού αγώνων Ιαβέρη. Έδωσε το νεφρό του για να ζήσει ο γιος του.

Η πατρική αγάπη και στήριξη δεν τελειώνει ποτέ και αυτό το απέδειξε έμπρακτα ο Ιαβέρης. Σήμερα, υποβλήθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού το οποίο μεταμοσχεύθηκε αμέσως στον γιο του Κωνσταντίνο, μία διαδικασία που διήρκεσε συνολικά 7 ώρες.

Το 2014, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος που είναι και συνεχιστής του πατέρα του στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής.

Από τότε υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις, ενώ τρεις φορές κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Παρά τις αντιξοότητες, ο Κωνσταντίνος δεν σταμάτησε να συμμετέχει σε ράλι.

Λίγη ώρα πριν την επέμβαση ο γιος του ανέβασε μια φωτογραφία στο facebook με τον πατέρα του η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

«Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός», είπε από τη δική του πλευρά ο Ιαβέρης. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία.

Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό», συμπλήρωσε.

Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να δηλώσει δωρητής οργάνων:

Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η Πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση», κατέληξε ο Ιαβέρης.

Προηγούμενο άρθροΠαροχή οικονομικής ενίσχυσης από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε πλημμυροπαθή επιχειρηματία
Επόμενο άρθροEπιτροπή Κορίνθιων πολιτών για Μακεδονικό: Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για να γίνει δημοψήφισμα (Βίντεο)