Αρχική Eπικαιρότητα Ομιλία Κώστα Βλάση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019 (Βίντεο)

Ομιλία Κώστα Βλάση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019 (Βίντεο)

«Αφού φόρτωσαν στις πλάτες όλων μας 100 δισ. € μετά την ‘’περήφανη’’ διαπραγμάτευση του ’15 και μαζί ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο, τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τον προϋπολογισμό του ‘19 και ζητούν άφεση αμαρτιών για τα λάθη 4 ετών! Ανικανότητα, υποκρισία και κυνικότητα παντού, όπως στην τραγωδία στο Μάτι. Υποχώρηση σε όλα με αποκορύφωμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας»

Αυστηρή κριτική στην οικονομική αλλά και στη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης με την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019.

Ο κ. Βλάσης στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών της κυβέρνησης που πανηγυρίζουν για τον πρώτο «δήθεν» μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα παραμένει ένας προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, ένας ακόμη προϋπολογισμός υπέρογκων φόρων, πλειστηριασμών, περικοπής του ΕΚΑΣ και των επιδομάτων των 3τεκνων οικογενειών. Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν όταν ο Αρκάς βουλευτής κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης: «Κύριε Τσακαλώτο, εδώ έχετε έρθει για να δώσετε απαντήσεις. Έχετε έρθει για να απολογηθείτε, όχι για να μας κούνησε το δάχτυλο μετά από τέσσερα χρόνια!»

Σε αντιδιαστολή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της τελευταίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε καταφέρει να φέρει τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας με ενεργοποίηση επενδύσεων 37,6 δισ. Ευρώ, με μείωση των φορολογικών δεικτώνόπως του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και μείωση 30% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρας ως τον «μακροβιότερο μνημονιακό Πρωθυπουργό», ο οποίος δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα πουθενά χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ – κάτι που διαπίστωσαν και οι συμπατριώτες Αρκάδες κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια έκανε την αποτίμηση της «καταστροφικής», όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνητικής πολιτικής, η οποία ξεκίνησε με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» που ζημίωσε τη χώρα με 100 δισ. Ευρώ και ένα αχρείαστο μνημόνιο και συνεχίστηκε με την παταγώδη αποτυχία σε όλους τους τομείς, ακόμη και σε έκτακτες καταστάσεις όπως η τραγωδία στο Μάτι, όπου Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός «έλαμψαν» δια της απουσίας τους. Το αποκορύφωμα της ζημιογόνου αυτής πολιτικής αυτής ήρθε με τη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας χωρίς εγγυήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Παραλάβατε μια χώρα που έμπαινε σε κανονικότητα και την καταντήσατε ξέφραγο αμπέλι (…) Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής σας τα βλέπει ο μέσος Έλληνας κάθε μέρα στην τσέπη του και κάθε τέλος του μήνα στον τραπεζικό του λογαριασμό, που συνήθως είναι άδειος».

Κλείνοντας ο κ. Βλάσης – και αφού είχε κατηγορήσει την Κυβέρνηση για θράσος και κυνισμό – δήλωσε με έμφαση: «Όσο κι αν σκανδαλολογείτε ή τάζετε, δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε τίποτα. Γιατί μπορεί οι Έλληνες να ξεχνάμε σχετικά εύκολα, όμως ποτέ δεν ξεχνάμε αυτόν που έπαιξε με την ελπίδα και την αξιοπρέπειά μας».