Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ένταση και υψηλοί τόνοι στο ΠεΣυ Πελοποννήσου από αγρότες λόγω δακοκτονίας (Βίντεο)

Ένταση και υψηλοί τόνοι στο ΠεΣυ Πελοποννήσου από αγρότες λόγω δακοκτονίας (Βίντεο)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος η καταστροφή που υπέστησαν τη φετινή χρονιά οι αγρότες από το δάκο και η μη αποζημίωσή τους για τις ζημιές.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ενώ πήραν το λόγο και εξέφρασαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όταν ξεκίνησε να μιλά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια, οι τόνοι ανέβηκαν και επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά.

Μάλιστα υπήρξαν εκπρόσωποι των αγροτών που κατηγόρησαν τον Περιφερειάρχη πως αδιαφορεί για τους αγρότες και δεν τους λαμβάνει υπόψη του.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, όπως δήλωσαν, αφού ακόμα και ζημιές από φυσικές καταστροφές, όπως από τον κυκλώνα “Ζορμπά” οι γεωπόνοι τις αποδίδουν στον δάκο, για να μην αποζημιωθούν οι καλλιεργητές από τον ΕΛΓΑ. Ζητούν να υλοποιηθεί συνολικό πρόγραμμα από την Πολιτεία καθώς και να υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, αφού οι αγρότες έχουν καταστραφεί και βρίσκονται χρεωμένοι.

Μάλιστα ο κ.Βουρλίτης απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη του είπε πως θέλει να πάρει το “χρίσμα” από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ.Τατούλης απευθυνόμενος στον αγρότη του είπε “δεν είναι θέμα οικογενειακό σου” και συνέχισε “η πρόβλεψη φέτος για τη Λακωνία ήταν 2,1 ψεκασμοί. Σας καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. Σαν κάποιο δήμαρχο που ύστερα από εννέα χρόνια ήρθε να διαμαρτυρηθεί για τη δακοκτονία” για να συμπληρώσει “αυτά στο κόμμα σου”.

Η ένταση και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι την αποχώρηση των αγροτών από την αίθουσα και με τον Περιφερειάρχη να τονίζει πως “μας ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου”.

Πηγή: drt915.gr

Προηγούμενο άρθροΑσθενής σεισμική δόνηση 2.6 Ρίχτερ στα Αθίκια Κορινθίας!
Επόμενο άρθροΔήλωση-«βόμβα» Καμμένου: Παραιτούμαι από το υπουργείο αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν τη συμφωνία