Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Δήμος Κορινθίων πρωτοπόρος στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων

Ο Δήμος Κορινθίων πρωτοπόρος στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων

Η γνώση είναι σήμερα το διαβατήριο για την επιτυχία στη ζωή.

Και ο Δήμος Κορινθίων δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευαίσθητος στο θέμα, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Οχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με έργα και συγκεκριμένες πράξεις, όπως τα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Πρόκειται για έναν πρωτοπόρο κοινωνικό θεσμό που λειτουργεί στο Δήμο από τις 29 Οκτωβρίου 2012 και για έξι ολόκληρα χρόνια.

Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στελεχώνονται από 44 εθελοντές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, που προσφέρουν διδασκαλία μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου.

Μάλιστα γα το 2018 λειτουργούν 53 τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο εθελοντισμός από τους άνεργους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης είναι το κλειδί στην ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.

Από την αρχή της προσπάθειας μέχρι και σήμερα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα πάνω από 1500 παιδιά.

Για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, ο Δημαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός έχει παραχωρήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Πρόκειται για μία σχολική μονάδα που είναι εύκολη στην πρόσβαση.

Ο Δήμος παρέχει επίσης υλικοτεχνική στήριξη, γραφική ύλη, αναλώσιμα, Η/Υ και φωτοτυπικό μηχάνημα.

Η προσφορά του Δημάρχου προς τα παιδιά, αλλά και το έργο που επιτελούν οι εθελοντές καθηγητές είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία αυτών των παιδιών στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2017 οι μαθητές των Κοινωνικών φροντιστηρίων σημείωσαν συνολικό ποσοστό επιτυχίας 65% σε διάφορες σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Το σχολικό έτος 2017 – 2018 φοίτησαν 250 μαθητές συνολικά, Γυμνασίου & Λυκείου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 οι μαθητές των Κοινωνικών φροντιστηρίων σημείωσαν συνολικό ποσοστό επιτυχίας 62% σε διάφορες σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.