Αρχική Ν. Αργολίδος Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Ναύπλιο με την θάλασσα να “βράζει” (Βίντεο)

Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Ναύπλιο με την θάλασσα να “βράζει” (Βίντεο)

Πρωινή παγωνιά με χιόνια στα ορεινά στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου και του Άργους με την θερμοκρασία βάση του Μετρολογικού σταθμού της Πυργέλας η θερμοκρασία έφτασε στους μηδέν βαθμούς κελσίου, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.Η μεγάλη διαφορά ωστόσο μεταξύ της εξωτερικής θερμοκρασίας και τη θερμοκρασίας της θάλασσας, οδήγησε στην εξάτμισή της, δίνοντας την θεματική εικόνα μιας θάλασσας που βράζει καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού.

Μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε και στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου με το αίσθημα της παγωνιάς να είναι έντονο.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε στον Αργολικό κόλπο νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τα χιονισμένα γύρω βουνά ήταν εντυπωσιακή καθώς η θάλασσα άχνιζε, δημιουργώντας την εντύπωση πως “βράζει”.

Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο sea smoke που βλέπετε στις φωτογραφίες και μοιάζει σαν η θάλασσα να “βράζει” καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που δημιουργεί το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά στην περιοχή του Ναυπλίου να είναι πιο ζεστά και το φαινόμενο με τους “ατμούς” πιο έντονο. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική!!!

Θαλάσσιος καπνός (sea smoke):

Έτσι ονομάζεται ο ειδικός τύπος ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς που ονομάζεται επίσης “ομίχλη ατμού” ή “καπνός Αρκτικής θαλάσσης”.

Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο – Ανοικτά τα καταστήματα στην Κόρινθο
Επόμενο άρθροΗ αγωνία της Εύης Τατούλη για το πολιτκό της μέλλον …