Αρχική Ν. Αργολίδος Δ. Καμπόσος: Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη για το συμφέρον των δημοτών μας...

Δ. Καμπόσος: Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη για το συμφέρον των δημοτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12/12/2018 την τελετή θεμελίωσης του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην θέση Γκριμάρια παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων Προέδρων Νομικών Προσώπων κόσμου.

Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ώστε να επιλυθεί άμεσα ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τον Δήμο για δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί μία (1) μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος που θα ανακτάται.

Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα οικιακά και δημοτικά απορρίμματα του Δήμου, στο πλαίσιο της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε η διαχείριση των αστικών αποβλήτων να πραγματοποιείται με αποτελεσματική προστασία για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου, πολιτισμένου, ευρωπαϊκού κράτους.

Η μονάδα εκπληρώνει την επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και αποτελεί την πλέον ουσιαστική προϋπόθεση για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 29407/3508/02 για την υγειονομική ταφή, όπως μεταφέρθηκε και στην ΚΥΑ 50910/2727/03.Η προτεινόμενη μονάδα θα λειτουργήσει ως προσωρινή μονάδα διαχείρισης των ΒΑΑ και των αποβλήτων συσκευασίας μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ.

Μετά από την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ θα λειτουργεί ως μονάδα διαχείρισης των προ-διαλεγμένων ΒΒΑ (από το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή) και ως «πράσινο σημείο» συλλογής και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Για την υλοποίηση του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης απορριμμάτων έχουμε περάσει πολλά και γι αυτό σήμερα είμαι πολύ φορτισμένος γιατί κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη για το συμφέρον των δημοτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε! Αυτό το εργοστάσιο επιλύει το πρόβλημα των ΧΑΔΑ που αποτελούσε πληγή για την περιοχή και θα επιβάρυνε με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση των Δήμο. Αυτή η δημοτική Αρχή έχει στόχο να κάνει πρότυπο Δήμο των Δήμο Άργους Μυκηνών και θα το καταφέρει. »