Αρχική Ν. Κορινθίας Το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού για την Παγκόσμια Ημέρα του...

Το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία έχει οριστεί με πρωτοβουλία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και της UNICEF, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός είναι υπέρμαχος της άποψης ότι απέναντι στις προκλήσεις και τα εμπόδια, τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα όλων, ώστε ο ενθουσιασμός τους να μετουσιωθεί, μετά κόπων και βασάνων, σε ευτυχία και αναγνώριση.

Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συστρατευθούμε με τα σοφά λόγια του Αντώνη Σαμαράκη: «…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια «δικαιώματα του ανθρώπου». Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…».

Ο Δήμος Κορινθίων σέβεται τα δικαιώματα όλων των παιδιών – ανεξαρτήτου χρώματος και εθνικότητας- και καταδικάζει απερίφραστα όλες τις ενέργειες που τα καταπατούν. Τα παιδιά είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας και ουσιαστικά αποτελούν την συνέχειά της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το παιδί και οι ανάγκες του είναι στον κεντρικό πυρήνα των δράσεων του Δήμου Κορινθίων και προσωπικά του Δημάρχου κ. Πνευματικού Αλέξανδρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.).

Είναι η δράση που ξεκίνησε στο Δήμο Κορινθίων από το 2013, από τον κ. Πνευματικό Αλέξανδρο για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κακοποίησης των ανηλίκων.

Τότε με απόφασή του συγκροτήθηκε η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.), που έγινε το εργαλείο προστασίας των παιδιών από την κακοποίηση.

Η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου «ΟΡΕΣΤΗΣ» και αποτελείται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με την εισαγγελία ανηλίκων όσο και με τους υπόλοιπους τοπικούς και εθνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα προστασίας του παιδιού.