Αρχική Ν. Αργολίδος Πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση...

Πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας»

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 05/12/2018 στο υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα όσον αφορά τις θέσεις εργασίας τους.

Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη συσκευασία και εξαγωγή φρούτων στην Αργολίδα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, έχει προχωρήσει σε παύση λειτουργίας επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους. Αντίστοιχα «στον αέρα», με χρωστούμενα χρήματα από την πώληση των προϊόντων τους, βρίσκονται και αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών.

Το Δ.Σ του Συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους τη Δευτέρα 10/12/2018 στις 20:00, σε σύσκεψη στην αίθουσα του Π.Α.ΜΕ. στο Άργος ( Σιμιτζοπούλου & Τημένους).

Θα γίνει ενημέρωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο υπουργείο και θα αποφασιστούν συλλογικά τα επόμενα βήματά μας.

Διεκδικούμε:

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

· Μέτρα στήριξης των εργαζομένων από την Πολιτεία για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

· Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.