Αρχική Ν. Αχαΐας Αχαΐα: Δεν τα βρίσκουν Γεννηματά-Παπανδρέου για την υποψηφιότητα

Αχαΐα: Δεν τα βρίσκουν Γεννηματά-Παπανδρέου για την υποψηφιότητα

Το ερώτημα εάν ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα ή αλλού, εκκρεμεί από την πρώτη στιγμή της επανασύνδεσής του με τη Συμπαράταξη. Αλλά δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Δεν είναι η μόνη συναφής εκκρεμότητα. Αφενός η ανάγκη της Φώφης Γεννηματά να τηρήσει ισορροπίες και να αποφύγει ρήξεις, αφετέρου η περιπλοκότητα των ζητημάτων αλλά και η πίεση των χαρακτήρων, παγιδεύουν το Κίνημα και το εκθέτουν σε χορούς στοχευμένων- από τη μία ή την άλλη πλευρά- διαρροών που ζημιώνουν το Κίνημα καθώς απογοητεύουν τον κόσμο.

Με τον Γ. Παπανδρέου, ισχύει η ακόλουθη πολυ-παραμετρική εξίσωση.

>Ο ίδιος έχει καταφανώς επιλέξει να πολιτευθεί στην Αχαΐα. Αποφεύγει να το δηλώσει δημόσια, προφανώς για λόγους εσωκομματικής τάξης, αλλά το φωνάζει με αλλεπάλληλες επιλογές.
>Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο κ. Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, ως επώνυμο και ως προσωπικότητα έχει θέση στην ελληνική Βουλή, ούτε υποτιμάται η συμβολική σχέση με την Αχαΐα, έστω και αν λιγοστεύει ο πληθυσμός που τη βλέπει με την παλιά ιερότητα.
>Συμβαίνει όμως η Αχαΐα να δίνει μόνο μια έδρα στο ΚΙΝΑΛ, άρα θα την καταλάμβανε ο κ. Παπανδρέου εκλεγόμενος χωρίς σταυρό.

Αυτό προβληματίζει την κ. Γεννηματά.

Πηγή: pelop.gr