Αρχική Ν. Αρκαδίας Μητσοτάκης από την Τρίπολη: Στόχος να κερδίσουμε & τις 13 Περιφέρειες (Βίντεο)

Μητσοτάκης από την Τρίπολη: Στόχος να κερδίσουμε & τις 13 Περιφέρειες (Βίντεο)

Την στήριξή του στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου εξέφρασε μιλώντας στην Τρίπολη σε εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης.

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω και εγώ την υποψηφιότητα ενός σπουδαίου αυτοδιοικητικού, ενός καλού φίλου, του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μπορώ να σας πω τέσσερις λόγους γιατί πιστεύω ότι η Πελοπόννησος πρέπει να στηρίξει τον Παναγιώτη ασχέτως κομματικών προτιμήσεων και ασχέτως της κομματικής επιλογής που κάναμε εμείς να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. Και αυτό για μένα είναι χαρακτηριστικό αδιαπραγμάτευτο όταν κάποιος ασκεί δημόσιο λειτούργημα και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός. Το έργο του στην Καλαμάτα μιλάει μόνο του. Η Καλαμάτα σήμερα -πρωτίστως λόγω της παρουσίας του Παναγιώτη Νίκα και της ομάδας του- είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ελλάδα. Ίσως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιφερειακή πόλη στη χώρα. Αυτά τα οποία έκανε στην Καλαμάτα μπορεί να τα κάνει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο. Έχει όραμα, έχει πάθος για την Περιφέρεια. Βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τις δυσκολίες, αλλά βλέπει και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου.

Ξέρει να τοποθετεί την Περιφέρεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του, ελπίζω με τη στήριξή σας, ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, όμως, ο οποίος δεν αναφέρθηκε από τους προλαλήσαντες, τον θεωρώ όμως σημαντικό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που στη ζωή δεν επιλέγουν τον σίγουρο, τον εύκολο δρόμο. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα. Ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν μετα βεβαιότητος Δήμαρχος Καλαμάτας. Επέλεξε, όμως, να πάρει το ρίσκο να εκπροσωπήσει όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό εκλέγοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την βούλησή του να κερδίσει το κόμμα του και τις 13 Περιφέρειες με επιλογές που έχουν έντονο πολιτικό στίγμα: «Κάναμε πολιτικές επιλογές, φίλες και φίλοι, και θέλουμε να δώσουμε στις Περιφερειακές εκλογές ένα έντονο πολιτικό στίγμα. Και θέλουμε να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και ο χάρτης των Περιφερειακών εκλογών να βαφτεί γαλάζιος. Γιατί οι Περιφερειάρχες είναι αρωγοί στην υλοποίηση της αξιακής μας πολιτικής. Θέλουμε να είναι άνθρωποι όχι απλά που να προέρχονται από την Παράταξή μας, αλλά άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τελικά τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε την Ελλάδα και να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη», πρόσθεσε.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr