Αρχική Ν. Μεσσηνίας Προβληματική η αποκομιδή σκουπιδιών στην Καλαμάτα

Προβληματική η αποκομιδή σκουπιδιών στην Καλαμάτα

Προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, οδηγών κι εργατών.

Αυτό επισημαίνει ο δήμος σε ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων, για να μη μείνουν σκουπίδια αμάζευτα στην πόλη, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για να μην υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων απαιτείται η πρόσληψη 22 υπαλλήλων για 2 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ (σε όλους τους δήμους της χώρας), που έχει καθυστερήσει. Για να επιτραπεί η πρόσληψή τους, χρειάζεται να παραταθεί η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η προηγούμενη απόφαση της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου έληξε χθες. Ο περιφερειάρχης δεν υπέγραψε νέα παράταση, αλλά φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμο Καλαμάτας για τους λόγους που ζητεί την παράταση.

Πάντως, θετική άποψη για νέα παράταση φέρεται να έχουν εκφράσει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή: eleftheriaonline.gr