Αρχική Ν. Κορινθίας Επίσκεψη Του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”

Επίσκεψη Του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”

Επίσκεψη στο μουσείο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ “Φιλιώ Χαϊδεμένου”, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη (6/12/18) ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός.

Κατά την επίσκεψή του ο κος Πνευματικός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κο Άρη Βασιλόπουλο, την υπεύθυνη του μουσείου κα Χωρέμη, την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κα Ευστρατιάδου Βασιλική και την κα Νομικού Κυριακή, μέλος της Μικρασιατικής Στέγης.

Ο κος Πνευματικός ξεναγήθηκε στον χώρο του μουσείου, ενώ παράλληλα αντάλλαξε απόψεις και ιδέες, αφού η Δημοτική Αρχή έχει ως μελλοντικό στόχο την δημιουργία ενός παρόμοιου εγχειρήματος σε χώρο στην συνεταιριστική τράπεζα Κορίνθου που έχει αγοραστεί για να στεγαστεί η ΔΕΥΑΚ.

Εκεί λοιπόν θα φιλοξενηθεί το Μουσείο Μικρασιατικής Στέγης, στο οποίο θα τοποθετηθούν οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα, που μετέφεραν όσοι εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία το 1922.

Η “Πορεία Ευθύνης” αναγνωρίζει την βαριά πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά από την αρχαιότητα ο Δήμος Κορινθίων και θεωρεί πως η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι χρέος της, ούτως ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν στην διάθεσή τους μια πλούσια παρακαταθήκη από τους παλαιότερους.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν εγγυάται πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η πλούσια ιστορία του Δήμου Κορινθίων να βρει επιτέλους τον χώρο που θα την “στεγάσει”.