Αρχική Eπικαιρότητα Εισαγγελέας ζητά την αποφυλάκιση του Ριχάρδου

Εισαγγελέας ζητά την αποφυλάκιση του Ριχάρδου

Την αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των υπολοίπων επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η αρμόδια εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να συντάσσεται με τη θέση της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς η οποία έχει ζητήσει την άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και του γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενεχυροδανειστή που βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας κρίνει ότι “δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κράτησης” υποστηρίζοντας όπως και ανακρίτρια ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο “χτίστηκε” το κατηγορητήριο σε βάρος των 63 κατηγορουμένων δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Τον τελευταίο λόγο έχει το Δικαστικό Συμβούλιο. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού στο μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”
Επόμενο άρθροΑλ. Πνευματικός: “Είμαστε περήφανοι που επανεκκινείται το έργο αξιοποίησης των νερών του βιολογικού, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ” (Βίντεο)