Αρχική Ν. Λακωνίας Εν μέσω διαφωνιών εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η λειτουργία της...

Εν μέσω διαφωνιών εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και σε Ν. Κόσμο – Λάκκα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, το θέμα της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης, στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Λάκκας, ενώ τον λόγο πλέον έχει 9μελής Επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εισηγητής του θέματος στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου που προσέλκυσε πλήθος κόσμου και κυρίως παραγωγούς και εμπόρους, ήταν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως η αλλαγή αυτή θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και τους παραγωγούς.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας «ΓΑΙΑ» κ. Σταύρος Λιακάκος εξέφρασε την κάθετη αντίθεση των παραγωγών στο ενδεχόμενο μετακίνησης, σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε να έχουμε αντιπαλότητα με κανέναν, θέλουμε ο κόσμος να είναι ενωμένος και να καταλάβει το συμφέρον του».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε τη διαφωνία του για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη στις περιοχές αυτές με αυτή την κίνηση, προσθέτοντας δε πως δεν λαμβάνει υπόψη την Επιτροπή Διαβούλευσης γιατί όπως είπε, «την έχουν απαξιώσει αυτοί που την επέβαλαν».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δήμος Λεβεντάκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Αργειτάκο όσον αφορά στην Επιτροπή Διαβούλευσης, τονίζοντας πως «είναι ένα τερτίπι του Καλλικράτη». Πρότεινε δε, να ξαναγίνει η διαδικασία διαβούλευσης με φορείς που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι και να παρθεί μια απόφαση. «Η σημερινή Λαϊκή Αγορά έχει ελλείψεις και πάμε να στήσουμε τη λαϊκή σε άλλες δύο περιοχές χωρίς να έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη τις υποδομές εκεί», σημείωσε.

Επίσης, τον λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος εκπρόσωποι του Νέου Κόσμου και της Λάκκας, εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.

Μάλιστα, η επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης μετά την απόφαση του Δ.Σ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης (6-12-2018) για την μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου και Λάκκας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να εκπληρώσει, με συνέπεια κι ευθύνη, την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Βαγγέλη Βαλιώτη και να ικανοποιήσει ένα χρόνιο, πάγιο και δίκαιο αίτημα δυο μεγάλων λαϊκών συνοικιών της πόλης.

Η μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες αποτελεί μια καινοτόμο και τολμηρή αυτοδιοικητική πράξη, η οποία θα εξυπηρετήσει τις χιλιάδες κατοίκων των περιοχών αυτών, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε δυο παραμελημένες και υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες, θα δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο των κατοίκων της πόλης να ψωνίζουν στη Λαϊκή της Τετάρτης χωρίς προβλήματα, με άνεση και χωρίς άγχος, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης και θα αναπτύξει την εμπορική του κίνηση, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ, μαζί με άλλες παράλληλες δράσεις, θα συντελέσει στη συνολική ανάπτυξη της πόλης, η οποία, δυστυχώς, λόγω της χρόνιας προσκόλλησής της στα άκρα του συντηρητισμού βρίσκεται (από πλευράς ανάπτυξης) στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά.

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού (όπως και της Λάκκας) αισθάνονται πικρία για την αρνητική ψήφο της μείζονος αντιπολίτευσης και για το «παρών» της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως επίσης για την «πολεμική» των προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας, επειδή οι κάτοικοι των συνοικιών τόλμησαν να ζητήσουν ισότιμη μεταχείριση και μερίδιο από την πίτα, στην παραγωγή της οποίας συντελούν κι εκείνοι.

Ευτυχώς, ζούμε σε μια πολιτεία δημοκρατική, η οποία έχει τις θεσμικές εκείνες διαδικασίες που χρειάζονται για να παίρνονται αποφάσεις, αλλά και για να καταλογίζονται και να επιμερίζονται δίκαια οι ευθύνες, πολιτικές και άλλες.

Πηγή: apela.gr