Αρχική Ν. Κορινθίας Made in Greece η «Thirsty Fruits» με αποξηραμένα φρούτα από το Ξυλόκαστρο...

Made in Greece η «Thirsty Fruits» με αποξηραμένα φρούτα από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας!!

Το καλοκαίρι του 2015 ιδρύθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας η εταιρεία “Thirsty Fruits”, από μια μικρή ομάδα γεωπόνων – τεχνολόγων τροφίμων, με σκοπό να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικά αποξηραμένα φρούτα.

Όραμα της επιχείρησης είναι να προάγει την αναβαθμισμένη ποιότητα των ελληνικών φρούτων και σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία να δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων με υψηλή θρεπτική αξία.

Τα φρέσκα φρούτα προέρχονται από παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας, ενώ η αποξήρανση γίνεται με φυσικές μεθόδους, χωρίς χρήση πρόσθετων και συντηρητικών, εκμεταλλευόμενη αποκλειστικά τα φυσικά σάκχαρα.

Σε κάθε περίοδο συγκομιδής οι καταρτισμένοι γεωπόνοι επιλέγουν τους καλύτερους καρπούς από Έλληνες παραγωγούς.

Στη συνέχεια αυτοί συλλέγονται στη σύγχρονη μονάδα της εταιρείας όπου και φυλάσσονται στις κατάλληλες συνθήκες έως την επεξεργασία τους. Στην συνέχεια οι καρποί πλένονται και διαλέγονται οι κατάλληλοι οι οποίοι στο επόμενο στάδιο θα τοποθετηθούν στον ειδικό θάλαμο ξήρανσης.

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά αργή διότι εκτός του ότι σε κανένα στάδιο της παραγωγής δεν προστίθενται συντηρητικά, απαιτείται και μεγάλο διάστημα ξήρανσης των φρούτων ώστε αυτά να έρθουν στο επιθυμητό ποσοστό ξήρανσης διατηρώντας μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους. Μετά τον θάλαμο ξήρανσης, ακολουθεί και 2η διαλογή πριν τα προϊόντα συσκευαστούν κατάλληλα ώστε να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων αναλλοίωτα σαν να έχουν μόλις βγει από το φούρνο.

Από τα πιο κλασσικά όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα και μήλο μέχρι goji berry και λωτό, τα προϊόντα προσφέρονται σε επαγγελματικές αλλά και ατομικές συσκευασίες και διατίθενται προς πώληση σε καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: madeingreece.news

Προηγούμενο άρθροΦρίκη: Ενδείξεις ότι η μικρή Άννυ ήταν ζωντανή την ώρα του τεμαχισμού της
Επόμενο άρθροΜαθητές από το Erasmus+ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρίπολης