Αρχική Ν. Αρκαδίας Καθαρίστηκαν 50 χιλιόμετρα ρέματα και 7 καταβόθρες στην Αρκαδία (Βίντεο)

Καθαρίστηκαν 50 χιλιόμετρα ρέματα και 7 καταβόθρες στην Αρκαδία (Βίντεο)

Σημαντικό έργο από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας για την προστασία των ανθρώπων και των καλλιεργειών κυρίως στην περιοχή της Τεγέας και του Κορυθίου.

“Σημαντικό έργο” χαρακτηρίστηκε από Προέδρους χωριών της Τεγέας, αλλά και κατοίκους του Κορυθίου, το έργο του καθαρισμού των ρεμάτων και των καταβοθρών που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας στις ανωτέρω περιοχές και όχι μόνο.

Η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των ρεμάτων πέρασε στις Περιφέρειες πριν δύο μήνες περίπου και από τότε γίνεται “αγώνας δρόμου” για να καθαριστούν ρέματα και καταβόθρες που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και ζημιές, τόσο το Καλοκαίρι του 2016, όσο και την φετινή χρονιά, από τον Κυκλώνα Ζορμπά.

Σύμφωνα με τους Προέδρους της Μαγούλας Χρήστο Μπάκο, Γαρέας Ανδρέα Βελίσσαρη και τον κάτοικο και πρώην Πρόεδρο του Παρθενίου Γιώργο Καρλή, το έργο που εκτελείται είναι άξιο συγχαρητηρίων και θα βοηθήσει στην προστασία των περιουσιών των κατοίκων καθώς και των καλλιεργειών που είναι πολλές στις περιοχές της Τεγέας και του Κορυθίου. Οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν την Περιφερειακή αρχή για την άμεση ανταπόκρισή της καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στην άρτια εκτέλεση του έργου.

Τα σημεία όπου έγινε καθαρισμός αλλά και στα σημεία που συνεχίζονται τα έργα, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Θεόδωρο Ντάνο.

Ο κ.Γιαννακούρας επεσήμανε πως έχουν καθαριστεί 50 χιλιόμετρα ρέματα και 7 καταβόθρες και το έργο του καθαρισμού θα συνεχιστεί και την Άνοιξη. Τόνισε πως από τη στιγμή που η αρμοδιότητα περιήλθε στις Περιφέρειες, θέτοντας ως προτεραιότητα το έργο της προστασίας των κατοίκων και των καλλιεργειών, προχώρησαν άμεσα σε εργολαβίες και ήδη έχει επιτευχθεί ένα πολύ μεγάλο έργο σε όλη την Αρκαδία.

Πηγή: drt915.gr