Αρχική Ν. Μεσσηνίας Κραυγή αγωνίας γονιού παιδιού με αναπηρία στην Καλαμάτα

Κραυγή αγωνίας γονιού παιδιού με αναπηρία στην Καλαμάτα

Κραυγή αγωνίας απευθύνει γονιός παιδιού με αναπηρία, για τη μεταφορά του στο Ειδικό Σχολείο της Καλαμάτας, που δεν γίνεται λόγω άγονου δρομολογίου.

Μέσω της “Ε” ο γονιός ζητεί να αλλάξει η φιλοσοφία για τη μεταφορά των μαθητών και να υπάρξει προτεραιότητα και ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά με αναπηρία. Προτείνει “να εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία, για να υπάρχει ένα κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ταξί – επαγγελματίες μεταφορείς”. Κι εξηγεί πως “με τα ίδια χρήματα που δίνει η Πολιτεία, ο επαγγελματίας δεν θα προτιμήσει να μεταφέρει το δικό μου παιδί”.

Ο γονιός παρατηρεί ότι ο ίδιος πηγαίνει και φέρνει από το σχολείο το παιδί του, όσο δεν μπορεί να το κάνει η Πολιτεία και μας ενημερώνει πως προβλέπεται να του δώσουν 30 λεπτά το χιλιόμετρο.

“Τα παιδιά με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά και αυτό είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει να δουν οι υπεύθυνοι”, σημειώνει ο γονιός.

Να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των 57 δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία που παρέμειναν άγονα και με την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, περιλαμβάνονται δρομολόγια μεταφοράς παιδιών για Ειδικά Σχολεία με 2 και 4 παιδιά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr