Αρχική Ν. Κορινθίας Τι δήλωσε ο Αλ. Πνευματικός για την απεργία των εργαζομένων του Δήμου...

Τι δήλωσε ο Αλ. Πνευματικός για την απεργία των εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων (Βίντεο)

Στην απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και αφορούσε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία έντονων προβλημάτων από την Παρασκευή έως και σήμερα, τα οποία ωστόσο, με την άμεση παρέμβαση του Δήμου αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και από σήμερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου λειτουργούν κανονικά.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε ότι τα προηγούμενα έτη, η Δημοτική Αρχή με βάσει την νομοθεσία δήλωνε στον δημοτικό προϋπολογισμό τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων και πως τα είδη δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε μάλιστα πως όλοι όσοι ισχυρίστηκαν το αντίθετο, βρέθηκαν εκτεθειμένοι.

Χωρίς καμία πρόθεση στοχοποίησης, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι καλό θα ήταν οι εργαζόμενοι πριν ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους να βεβαιωθούν ότι από πλευράς τους έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και πως οι διαγωνισμοί κύλησαν ομαλά.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι μόλις λίγους μήνες πριν, ο Δήμος Κορινθίων παρείχε χρήματα σε όλους τους εργαζόμενους για το κομμάτι των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Κλείνοντας, ο κος Πνευματικός δήλωσε ότι σεβόμενος το συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων, δεν ανέφερε την προηγούμενη βδομάδα όλα τα ανωτέρω, καθώς δεν είχε ως στόχο την αποφυγή την απεργιακής κινητοποίησης, τονίζοντας παράλληλα πως καμία Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα επί της δικής του Δημαρχιακής θητείας, δεν αρνήθηκε ή ολιγώρησε την προμήθεια αυτών των ειδών.