Αρχική Ν. Κορινθίας Ν. Ζαχαρόπουλος: ” Ο Δήμος Σικυωνίων αναδεικνύεται πρωταθλητής της βρωμιάς”

Ν. Ζαχαρόπουλος: ” Ο Δήμος Σικυωνίων αναδεικνύεται πρωταθλητής της βρωμιάς”

Από τον πρώην αντιδήμαρχο στο δήμο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«ΒΡΑΒΕΙΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς για τους Δημότες και τον τόπο μας, ο Δήμος μας αναδεικνύεται πρωταθλητής της βρωμιάς.

Σε σύντομα χρονικό διάστημα περάσαμε από τη μια όχθη στην άλλη.

Όταν είχα την ευθύνη, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας- περιποίησης πόλης και περιοχής, με τη συνεργασία των Υπαλλήλων του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως των Υπαλλήλων του Τμήματος καθαριότητας, καθαρίσαμε και περιποιηθήκαμε τη πόλη του Κιάτου και όλη τη περιοχή του Δήμου, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας ήταν να πάρουμε το άτυπο βραβείο και το «πρωτάθλημα» του καθαρότερου Δήμου, όχι μόνο σε επίπεδο Νομού, αλλά σε επίπεδο Χώρας.

Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια την οποία αγκάλιασαν όλοι οι Δημότες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό σ αυτή την προσπάθεια και απόλαυσαν τη πόλη, τη γειτονιά τους και την ευρύτερη περιοχή καθαρή και περιποιημένη.

Εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς οι Δημότες μας παρακολουθούν, ανήμποροι να επέμβουν, τον μαρασμό και απαξίωση της πόλης, των Κοινοτήτων και της περιοχής στον τομέα της περιποίησης και καθαριότητας, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους και στην ανάπτυξη της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα.

Τα τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ από τα στραγγίδια των απορριμμάτων καταλήγουν στη θάλασσα, στο κέντρο της πόλης, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Τοξικά απόβλητα διοχετεύονται στη θάλασσα στη παραλία του Διμηνιού.

Η καθαριότητα της πόλης, των Κοινοτήτων και της περιοχής σε κακή κατάσταση.

Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται και έχουν καταστεί εστίες μολύνσεως.

Η λειτουργία του Λιμανιού και του Αλιευτικού καταφυγίου με σοβαρά προβλήματα περιποίησης και καθαριότητας.

Οι λίγες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, στην περιοχή Φραγγίστα, βρόμικοι και απεριποίητοι, έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς «επιδρομές» των αθιγγάνων.

Οι κοινόχρηστους χώροι, πλατείες, πεζοδρόμια, παραλία,λιμάνι, είσοδοι της πόλης, παιδικές χαρές σε εγκατάλειψη, έχουν γίνει μόνιμα στέκια των αθιγγάνων.

Οι χώροι των νεκροταφείων σε εγκατάλειψη, βρόμικοι και απεριποίητοι.

Το κτήριο «ΤΣΙΛΕΡ» σε εγκατάλειψη, έχει καταστεί υπνωτήριο των αθιγγάνων.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουμε μια καθοδική πορεία της περιοχής μας, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, η οποία δεν φαίνεται να έχει αναστροφική πορεία.

Αλήθεια ποίοι είναι αυτοί που θα επισκεφθούν τον τόπο μας για τουρισμό ή για να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης και της περιοχής.

Ποίοι είναι αυτοί που θα έρθουνστη περιοχή μας, ντόπιοι και ξένοι, για να επενδύσουν, σε όλα τα επίπεδα, για να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας.

Γιατί να επισκεφθούν ή να ρισκάρουν τα χρήματά τους, σε μια περιοχή που παρακμάζει και μαραζώνει, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και κυρίως στα σοβαρά ζητήματα καθαριότητας και περιποίησης.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για τον τόπο που διαμένουμε και αγαπάμε.

Δυστυχώς, από το αποτέλεσμα, προκύπτει ότι ο επικεφαλής και συνολικά η Δημοτική αρχή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στης εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος για τον τόπο μας».