Αρχική Ν. Κορινθίας Τέλος στα αναληθή ρεπορτάζ για την φωτιά στο πεδίο βολής βάζει ο...

Τέλος στα αναληθή ρεπορτάζ για την φωτιά στο πεδίο βολής βάζει ο Αλ. Πνευματικός (Βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (3/12/18) ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, αναφέρθηκε στην εκδήλωση καπνού την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στο πεδίο βολής Κορίνθου, όπου στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί ορισμένα ξερά καλάμια και κλαδιά, τα οποία είχαν περισυλλεχθεί κατά τον καθαρισμό των παραλιών μετά το πέρασμα του Ζορμπά.

Μέσα από τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος έβαλε τέλος στα δημοσιεύματα περί καύσης απορριμμάτων.

Ο Δήμος Κορινθίων, όπως αποδεικνύει έμπρακτα, πιστεύει στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων και έχει συνάψει σύμβαση με ανάδοχο, ώστε να γίνει επεξεργασία αυτών των κλαδεμάτων και κυρίως του μεγάλου όγκου καλαμιών που έχουν περισυλλεχθεί.

Τόνισε μάλιστα, ότι σύμφωνα και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κάηκαν μόνο κλαδέματα και καλάμια που είχαν τοποθετηθεί εκεί μετά τον καθαρισμό των παραλιών μετά την επέλαση του Ζορμπά.

Δήλωσε κατηγορηματικά επίσης ότι ακόμα και αν ήθελε ο Δήμος να βάλει φωτιά στα συγκεκριμένα κλαδέματα δεν ήταν απαραίτητο να πάρει καμία άδεια εφόσον βρισκόμαστε εκτός αντιπυρικής περιόδου.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος φάνηκε ενοχλημένος από την στάση τηλεοπτικού σταθμού της περιοχής, το οποίο πρόβαλλε ένα ψευδές και ειρωνικό κατά τον Δήμαρχο ρεπορτάζ που έκανε λόγω για καύση απορριμμάτων με εντολή Αντιδημάρχου και εν λόγω ρεπορτάζ αναρτήθηκε χορηγούμενο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός υποστήριξε ότι πίσω από αυτήν την διαστρέβλωση κρύβονται “τρίτα” άτομα με προεκλογικά κίνητρα, ενώ τόνισε ότι σε όλα τα ανωτέρω ο Δήμος απαντάει με έργα.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Μελέτης, συμπλήρωσε ότι στην περιοχή πραγματοποιείται καθαρισμός που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 2 μέρες και ο Δήμος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μετατρέψει το συγκεκριμένο χώρο σε πράσινο σημείο