Αρχική Περ. Πελοποννήσου Π.Μαντάς: «Με υπογραφή Τατούλη, εκατοντάδες εταιρίες στην Πελοπόννησο (και στην Κορινθία) οδηγούνται...

Π.Μαντάς: «Με υπογραφή Τατούλη, εκατοντάδες εταιρίες στην Πελοπόννησο (και στην Κορινθία) οδηγούνται σε λουκέτο»

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη, καλούνται τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στη προσεχή τους συνεδρίαση, να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιριών στη Μεσσηνία, (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία) οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια.

Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρίες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο, ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια.

Επί της ουσίας, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιριών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιριών παροχής υπηρεσιών, εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε καμία άλλη περιφέρεια σε ολόκληρη την χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιριών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.

Η σκοπιμότητα δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρίες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο.

Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι, οφείλουν να αντιδράσουν.

Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας

Προηγούμενο άρθροΧ. Μελέτης: “Τα απορριμματοφόρα δουλεύουν κανονικά από σήμερα το πρωί” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, Η πανέμορφη Αγία που δολοφόνησε ο ίδιος της ο πατέρας! 4 Δεκεμβρίου