Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Θεμελιώνεται το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων” (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: “Θεμελιώνεται το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων” (Βίντεο)

Αύριο Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η θεμελίωση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοτικής Αρχής Αλέξανδρου Πνευματικού.

Ο Δήμος Κορινθίων είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που πήρε την πρωτοβουλία, ακολουθώντας τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, να αναλάβει με δικά του χρήματα και χωρίς καμία περαιτέρω χρηματοδότηση, την αρμοδιότητα κατασκευής και λειτουργίας μονάδας οικολογικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Ακολούθως, της θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση της προκατασκευασμένης κτιριακής εγκατάστασης που είναι έτοιμη, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν και τα ειδικά μηχανήματα που έχουν παραληφθεί.

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων, η οποία μαζί με τις συμβάσεις, έχει ελεγχθεί από το 4ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όχι μόνο στα πλαίσια του διαγωνισμού αλλά και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Ο Δήμος Κορινθίων εκφράζει την πεποίθηση ότι το εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων που θα υλοποιηθεί, θα αποτελέσει μία δομή για την οποία οι επόμενες γενιές θα αισθάνονται υπερηφάνεια.

Με αυτό το έργο θα δοθεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με τους δημότες, να γίνεται η διαχείριση απορριμμάτων με μικρότερο κόστος, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και την μείωση των τελών μέσα στο 2019.