Αρχική Ν. Κορινθίας Πως η Ν.Δ “αδειάζει” τον Β.Νανόπουλο, που δυσκόλεψε όσο κανείς άλλος τον...

Πως η Ν.Δ “αδειάζει” τον Β.Νανόπουλο, που δυσκόλεψε όσο κανείς άλλος τον Αλ.Πνευματικό

Αυτό που έντονα κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες και ενόψει της ανακοίνωσης από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά της υποψηφιότητας του Πελοπίδα Καλλίρη για τον Δήμο Κορινθίων, είναι πως γίνεται η ΝΔ να “αδειάζει” στεγνά τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Βασίλη Νανόπουλο.

Ο Βασίλης Νανόπουλος δυσκόλεψε όσο κανείς άλλος στις τρεις θητείες του τον νυν Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό φέρνοντας 37% στον πρώτο γύρο και 49% στον δεύτερο στις εκλογές του 2014, σε μία δύσκολη πολιτική χρονιά για την Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά. Για όσους παρακολουθούν τα πολιτικά αυτού του Δήμου, θα θυμούνται πως παρότι τότε δεν ανακοινώθηκε επίσημα το όνομά του από την Νέα Δημοκρατία, όλοι οι παράγοντες του κόμματος τον βοήθησαν δυναμικά και το 80% του ψηφοδελτίου του απαρτιζόταν από δεξιούς.

Και φτάνουμε στο 2018, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 και στην αναμονή στήριξης Πελοπίδα Καλλίρη, που θυμίζουμε πως στήριξε τον Βαγγέλη Μειμαράκη για την προεδρία του κόμματος.

Με σημερινό τους δημοσίευμα τα Παραπολιτικά θεωρούν δεδομένες τις 45 στηρίξεις του κόμματος σε Δήμους στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και τον Πελοπίδα Καλλίρη.

Οσο για το τι έφταιξε, αυτό που μπορούμε να εκτιμήσουμε μόνο πολιτικά ήταν οι λανθασμένες κινήσεις του Βασίλη Νανόπουλου στις εκλογές του Επιμελητηρίου που ενώ θα μπορούσε άνετα να κερδίσει και πάλι τις εκλογές και να δώσει το δαχτυλίδι ενάμισι χρόνο μετά σε κάποιον που θα διάλεγε, αποσύρθηκε και δημιουργήθηκαν τρεις δεξιοί συνδυασμοί (Λουζιώτη, Μουρίκη και Πιτσάκη) οι οποίοι δίχασαν τους Νεοδημοκράτες. Και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει διανύσει μία πετυχημένη πορεία στο Επιμελητήριο επί αρκετά χρόνια. (Διότι αν δεν έχεις δει τα χειρότερα,δεν εκτιμάς τα καλύτερα … )

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το 49% του δεύτερου γύρου θα συστρατευθεί με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα ακολουθήσει εντελώς ανεξάρτητη πορεία, με την Νέα Δημοκρατία να επιστρατεύει τα δεξιά του στελέχη. Ετσι κι αλλιώς αυτή η πόλη έχει Δήμαρχο ανεξάρτητο από κόμματα εδώ και τρεις θητείες και διεκδικεί και τέταρτη. Γιατί τώρα οι Κορίνθιοι θα πρέπει να ψηφίσουν κομματικά για δήμαρχο, συμβούλους και τοπικά συμβούλια;

Σ.Μπαλή