Αρχική Eπικαιρότητα Επιπλέον ενίσχυση στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Επιπλέον ενίσχυση στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προανήγγειλε επιπλέον ενίσχυση στους περυσινούς δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Περισσότεροι δικαιούχοι φέτος και μεγαλύτερο το ποσό ενίσχυσης για την θέρμανση στις ορεινές περιοχές της χώρας προβλέπει η σχετική απόφαση που θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες ώστε να ενισχυθούν άμεσα τα νοικοκυριά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ποσό του επιδόματος αυξάνεται κατά 15 εκατ. ευρώ για τους περσινούς δικαιούχους. Μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση στην Α΄ Ζώνη και λιγότερο στις υπόλοιπες.

Ενώ τα προνόμια των ορεινών Δήμων θα έχουν μία σειρά ακόμη από Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη.

Το ύψος του συνολικού ποσού θα διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Γεωγραφική Ζώνη στην οποία ανήκει η πρώτη κατοικία του. Η καταβολή του θα γίνει σε δύο δόσεις μία τον Ιανουάριο και μια τον Ιούνιο του 2019.

Την ίδια ώρα, με τις διεθνής τιμές πετρελαίου να κατρακυλούν το κόστος για χίλια λίτρα πετρέλαιο έπεσε στα 1.000 ευρω από 1.150 που ήταν στις 15 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα διάθεσης του στην αγορά.
Όσο για την κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα, τα τελευταία χρόνια μειώθηκε κατά 40% σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Πηγή:ΕΡΤ