Αρχική Eπικαιρότητα Προφυλακιστέοι 4 κατηγορούμενοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού – Άλλοι 18 στον ανακριτή

Προφυλακιστέοι 4 κατηγορούμενοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού – Άλλοι 18 στον ανακριτή

Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο για δεύτερη μέρα οι απολογίες των κατηγορούμενων, στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι. Η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την Παρασκευή και από τους 16 που απολογήθηκαν, 4 κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ 12 αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής. Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια.

Επιπλέον αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου. Από την πλευρά του κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και υποστήριξε και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Προηγούμενο άρθροΕξαφάνιση μυστήριο του Αγρινιώτη στο Άγιο Όρος! Βρήκαν τα ρούχα του και πάνω μια πέτρα…(Βίντεο)
Επόμενο άρθροΓ. Μανιάτης: Ο Αλ. Φλαμπουράρης αποδέχθηκε την τεκμηρίωσή μου για να βρεθεί λύση με το εργοστάσιο Φραγκίστα (Βίντεο)