Αρχική Eπικαιρότητα Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους!

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους!

HOUSTON, TX - FEBRUARY 05: President George H.W. Bush arrives for the coin toss prior to Super Bowl 51 between the Atlanta Falcons and the New England Patriots at NRG Stadium on February 5, 2017 in Houston, Texas. (Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζορτζ Χ.Ο. Μπους, επί του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ο οποίος κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν, όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους.

Ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ο. Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χέρμπερ Γουόκερ Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

Δήλωση για την εκδημία του Τζορτζ Μπους έκανε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εξυμνώντας την αφοπλιστική του εξυπνάδα, την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του και την σταθερή αφοσίωσή του στην πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια.

Ο Τραμπ χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. «Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

«Ο Τζορτζ Μπους έβρισκε πάντα έναν τρόπο να θέτει τον πήχη ψηλότερα… Το παράδειγμά του θα παραμείνει ζωντανό, ενθαρρύνοντας και τις μελλοντικές γενιές Αμερικανών να κυνηγούν ευγενείς στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος.