Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ο Π. Νίκας για Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΣΠΑ (Βίντεο)

Ο Π. Νίκας για Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΣΠΑ (Βίντεο)

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας για το ΠΕΠ Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη χαμηλή απορροφητικότητα (17%) που παρατηρείται δύο χρόνια πριν από τη λήξη του και στο γεγονός ότι για την Καλαμάτα από τα 50 εκατομμύρια ευρώ της απορρόφησης (17%) διατέθηκαν μόνο 100 χιλιάδες ευρώ (μισθοδοσία προσωπικού για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών).

Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι μέχρι τώρα η Καλαμάτα δε μπορεί να περιμένει έργα προϋπολογισμού πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ και πραγματικά χρήματα γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ σε συμφωνητικά, δηλαδή το 1/40 του προγράμματος.

Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας είπε ότι ευτυχώς υπάρχει χρηματοδότηση από άλλες πηγές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κονδύλια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα αναπλάσεων και αθλοπαιδιών αλλά και με χρήματα από την Κυβέρνηση (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ.).

Κλείνοντας ο Δήμαρχος είπε ότι δυστυχώς υπάρχουν δύο πραγματικότητες δηλαδή η τηλεοπτική, που προπαγανδίζεται από την Περιφέρεια και η αλήθεια, που απορρέει από την ποιότητα των κατανομών και την απορροφητικότητα.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το 12ο Κύπελλο ΚΟΑΤ σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΚάρτα αθλούμενου από το Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου