Αρχική Ν. Λακωνίας Λακωνική συστράτευση για τη διατήρηση και επέκταση των σχολών στη Σπάρτη!

Λακωνική συστράτευση για τη διατήρηση και επέκταση των σχολών στη Σπάρτη!

Σύσκεψη για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής και του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, που σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπή “Γαβρόγλου” φεύγουν από τη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, οι βουλευτές Λακωνίας κ. Γρηγοράκος Λεωνίδας και κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας Σπυρίδων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νομού. Παρέμβαση μέσω επιστολής της έκανε και η πρώην Υπουργός Παιδείας και συμπατριώτισσα μας κα Γιαννάκου Μαριέττα.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η κα Τζανετέα τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων, για να διατηρηθούν οι σχολές στη Σπάρτη.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν και οι περισσότεροι ομιλητές που εξέφρασαν τη θέση τους, ενώ αρκετοί τόνισαν πως υπάρχει μεθόδευση προκειμένου να απομακρυνθεί η Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη.

Στο τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Ε. Λακωνίας, όλοι οι παρόντες συμφώνησαν και ενέκριναν το παρακάτω κείμενο:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την πρόταση της Επιτροπής Γαβρόγλου που αφορά τη Νοσηλευτική Σχολή και το ΤΕΙ Σπάρτης. Σύσσωμη η Λακωνία και οι εκπρόσωποι της σε όλους τους βαθμούς είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ύπαρξη και την επέκταση των τμημάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ στη Σπάρτη. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να απορρίψουν την πρόταση της Επιτροπής, η οποία είναι αίολη και στερείται επιχειρημάτων. Ζητούμε άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Στη συνέχεια θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη σύσκεψη:

Πηγή: apela.gr