Αρχική Ν. Μεσσηνίας 4 τελικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία στον συνδυασμό Νίκα

4 τελικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία στον συνδυασμό Νίκα

Τέσσερις θα είναι τελικά οι υποψήφιοι από τη δημοτική ομάδα Νίκα, οι οποίοι τη Δευτέρα θα διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στη θέση του διαδόχου και υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υποψήφιοι, συγκεκριμένα, είναι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης -που θεωρούνταν εξαρχής ως οι σίγουροι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου-, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης και η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, οι οποίοι μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο εκλεκτορικό σώμα και αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα.

Οι πληροφορίες φέρουν ως φαβορί τον Παύλο Μπουζιάνη στις τάξεις των 23 δημοτικών συμβούλων της παράταξης, καθώς οι πιο πολλοί φαίνονται να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στις τάξεις των 29 προέδρων και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων φερόταν να έχει καλύτερο πέρασμα ο Θαν. Βασιλόπουλος, λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει μαζί τους ως αντιδήμαρχος στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας. Ομως οι υποψηφιότητες Μπασακίδη και Ντίντα δείχνουν να θολώνουν την εικόνα στην υποομάδα των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων – κάποιοι από τους οποίους, μάλιστα, φέρονται να μην έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους.

Το κλίμα που καταγράφεται, πάντως, είναι ότι οι 52 τελικά εκλέκτορες (καθώς δεν θα συμμετέχει η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου που δηλώνει αποφασισμένη για αυτόνομη κάθοδό της στη διεκδίκηση του δήμου) θα συμμετέχουν στην ενδοπαραταξιακή εκλογική διαδικασία της Δευτέρας, στο παλιό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκφράζοντας τη θέση πως η δημοτική ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει ενωμένη κάτω από το πρόσωπο που θα επιλεγεί, αν θέλει να συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα και να έχει σοβαρές ελπίδες νίκης και παραμονής στη δημοτική αρχή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr