Αρχική Ν. Αρκαδίας Δ. Παυλής: “Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, για την ισχυροποίηση του” (Ηχητικό)

Δ. Παυλής: “Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, για την ισχυροποίηση του” (Ηχητικό)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

Ο κ. Παυλής σχολίασε, στους δημοσιογράφους Μανιατάκο Δημήτρη και Μηνά Αρτόπουλο τα θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Αρχικά ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στο θέμα, που αφορούσε στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις νέες σχολές, που θα ιδρυθούν. «Δεν έχει λήξει ακόμα τίποτα. Αυτή είναι η πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου. Εμείς πρέπει, να υποστηρίξουμε την πρόταση για την δημιουργία αυτών των σχολών», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να ισχυροποιηθεί το Πανεπιστήμιο. Εμείς ερχόμαστε συνεπικουρικά και λέμε την άποψη μας. Τα ίδια τα ιδρύματα αποφάσισαν, τι πρέπει να γίνει. Στην πόλη μας δημιουργούνται κάποιες πρόσθετες σχολές από την εσωτερική αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου και έχουμε υποχρέωση, να δώσουμε το στίγμα μας, οτι ως πόλη απαιτούμε, να υποστηριχθεί η πρόταση, που έγινε και η οποία ήταν μάλιστα και ομόφωνη. Ζήτησα μέσα σε 24 ώρες, μιας που είχαμε συμβούλιο, να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης μας και να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, για να πάρουμε την απόφαση, να υποστηρίξουμε την πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου, για να γνωρίζουν, πως εμείς είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Πρέπει να ολοκληρωθούν μελέτες και να αναβαθμιστούν κτίρια. Όλα αυτά θέλουν κάποιο χρόνο”.

Αναφορικά με το εάν θα λειτουργήσει άμεσα η νοσηλευτική σχολή στην Τρίπολη και το εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να στεγαστεί, υπογράμμισε: «Ο σχεδιασμός είναι με την έναρξη της νέας χρονιάς, να λειτουργήσει στην Τρίπολη η νοσηλευτική. Έχει βρεθεί χώρος. Εκκενώνονται τα κτίρια, που χρησιμοποιούσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να γίνουν εκεί τα εργαστήρια. Το μαθησιακό κομμάτι θα πάει σε μισθωμένο χώρο μέσα στην Τρίπολη, για όσο χρόνο χρειαστεί. Δεν έχει κλείσει ακόμα κάτι, είναι σε διαπραγμάτευση το Πανεπιστήμιο με τον ιδιώτη, που έχει τον συγκεκριμένο χώρο. Για τα υπόλοιπα τμήματα μπορούν, να χρησιμοποιηθούν χώροι σε ήδη υπάρχουσες σχολές, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος της ΟΕΒΑ, μέχρι να ολοκληρωθούν τα τελικά κτιριακά»

Για τα αδέσποτα ο κ.Παυλής, δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και ο Δήμος εφαρμόζει αυτό που του επιτρέπεται. Δεν είδα κανέναν να βάζει θέμα για όλους αυτούς που αφήνουν τα ζώα τους αδέσποτα. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που τους βολεύει, να έχουν σκυλιά στην γειτονιά τους, γιατί λένε πωςτους φυλάνε από κλέφτες. Έχουμε καταγγελίες από τον άνθρωπο που τα μαζεύει πως τον έχουν εμποδίσει πολλές φορές από το να κάνει τη δουλειά του», ενώ απαντώντας στο εάν θα καθυστερήσει η δημιουργία του καταφυγίου, τόνισε πως ο Δήμος πήρε την τελική έγκριση για το ενδιαίτημα.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε το Μεγαβούνι, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και για την υπόθεση της ΚΕΔΗΤ, για την οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δικό μου θέμα να μπαίνω στα πόδια της δικαιοσύνης. Με έχει ενοχλήσει η πολύ μεγάλη καθυστέρηση του τελικού πορίσματος. Έχω στείλει εδώ και πολύ καιρό έγγραφο στον ειδικό γραμματέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να μου πουν, γιατί δεν έχει βγει ακόμα το πόρισμα. Περιμένω τις απαντήσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τον Εισαγγελέα».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Πηγή: drt915.gr