Αρχική Ν. Κορινθίας Έκθεση «Ζωγραφικής με το Στόμα» στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Έκθεση «Ζωγραφικής με το Στόμα» στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Το ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με διάφορες εκδηλώσεις, που θα γίνουν το μήνα Δεκέμβριο, ξεκινώντας με την παρουσίαση της έκθεσης «Ζωγραφική με το Στόμα» του Λέανδρου Αρβανιτάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Την ημέρα των εγκαινίων ο ζωγράφος θα δείξει την τεχνική του και θα μιλήσει στο κοινό για τη χαρά της δημιουργίας.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Λέανδρος Αρβανιτάκης γεννήθηκε το 1959 στη Λευκωσία Κύπρου και κατοικεί στην Αθήνα. Άρχισε να ζωγραφίζει σε μικρή ηλικία. Σπούδασε Ναυπηγική στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Το 1991 μετά από αυτοκινητικό ατύχημα έπαθε τετραπληγία. Το 1998 ξανάρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα και το 2001 έγινε δεκτός στην Ένωση «Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι (ΖΩΣΠ)», που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από ανάπηρους ζωγράφους, μέλη της “Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι”. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Ζει και εργάζεται στο Π. Φάληρο.

Πηγή: loutraki365.gr