Αρχική Eπικαιρότητα “Πήραν με χειροπέδες το αυτιστικό παιδί μου στο!” – Απίστευτες οι καταγγελίες...

“Πήραν με χειροπέδες το αυτιστικό παιδί μου στο!” – Απίστευτες οι καταγγελίες της μητέρας του 20χρονου (Ηχητικό)

Η Παναγιώτα Λιώλιου, μητέρα αυτιστικού παιδιού περιγράφει στο newsit.gr τον Γολγοθά που περνάει το παιδί της, το οποίο τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται καθηλωμένο στο Δρομοκαΐτειο. «Στις 15 Ιουνίου, πήραν το γιο μου με χειροπέδες γιατί αναστατώθηκε και φοβήθηκε και το πήγαν στο Δρομοκαΐτειο», λέει.

«Χθες ήμασταν χαρούμενοι γιατί επιτέλους θα φεύγαμε από το νοσοκομείο και θα πηγαίναμε σε οικοτροφείο της Κορίνθου. Ο γιος μου άκουσε την λέξη Σκαραμαγκά, έπαθε κρίση και το προσωπικό του οικοτροφείου μας παράτησε και έφυγε», συνεχίζει, με την ιστορία της να είναι πραγματικά συγκλονιστική.

«Ο χώρος είναι ακατάλληλος διότι δεν έχουμε ούτε θαλάμους, ούτε προσωπικό εξιδανικευμένο γι αυτού του τύπου ασθενείς», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος.

Απίστευτες καταγγελίες από την μητέρα για το Δρομοκαΐτειο

«Ο γιος μου νοσηλευόταν στο ίδρυμα Σκαραμαγκά για πέντε χρόνια και όταν έκλεισε μεταφέρθηκε στο οικοτροφείο Έπακμος στην Αγία Παρασκευή. Έμεινε εκεί από τέλη Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου. Ήταν πολύ καλός, υπάκουος και λειτουργικός. Στις 15 Ιουνίου έγινε μια αλλαγή στο πρόγραμμά του, μάλλον λόγω έλλειψης κάποιου από το προσωπικό. Ο γιος μου αναστατώθηκε γιατί είναι αυτιστικός και αν δεν τους ενημερώσεις για τις αλλαγές εκνευρίζονται. Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα και μου είπαν ότι ο γιος μου είναι ανήσυχος. Τους είπα ότι επειδή μένω στο Αίγιο να περιμένουν και θα έρθω.

Εκείνοι δεν περίμεναν και όταν ο γιος μου κοιμήθηκε στις 10.30 το βράδυ, πήγαν αστυνομικοί, με περιπολικό ξύπνησαν το παιδί γιατί όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους εφόσον ενημερώθηκε ο εισαγγελέας από τον διευθυντή. Με εισαγγελική παραγγελία πήγαν οι αστυνομικοί, πήραν το γιο μου με χειροπέδες γιατί το παιδί μου αναστατώθηκε και φοβήθηκε και το πήγαν στο Δρομοκαΐτειο όπου έγινε εισαγωγή για 15 ημέρες σε μια κλινική στο Ταρσή του Δρομοκαΐτειου.

Πήγα και εγώ, είδα το γιο μου φυσικά ακινητοποιημένο γιατί το νοσοκομείο αυτό δεν είναι εξειδικευμένο για τον αυτισμό, είναι για άλλες διαταραχές. Στις 29 Ιουνίου πήραμε εξιτήριο και επιστρέψαμε στο οικοτροφείο Έπακμος. Ο διευθυντής μου είπε ότι αν ο γιος μου επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά να ξέρεις ότι θα ξανά γίνει εισαγγελική παραγγελία. Τον παρακάλεσα και του είπα ότι είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα από ένα οικοτροφείο σαν το δικό σας, εξειδικευμένο στον αυτισμό και παίρνει 100 ευρώ την ημέρα (αυτό είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος)», καταγγέλλει η γυναίκα που ζει ένα δράμα.

Πηγή: newsit.gr