Αρχική Ν. Αχαΐας Η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο της – Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών

Η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο της – Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών

Κορυφώνονται αύριο, παρουσία πλήθους μητροπολιτών και υψηλών πολιτικών προσκεκλημένων, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Αγίου Ανδρέα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Θεία Δοξολογία και τη Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν και να συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα βρεθεί και θα παραστεί στις εκδηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης θα παραστούν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ:

Σήμερα στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Νέο Ιερό Ναό

10.00-1.00 Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό

Αύριο Παρασκευή:

06.00-09.00 Ορθρος – Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ναό

07.30 – 10.45 Ορθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό

10.45: Θεία Δοξολογία

11.00: Εκκίνηση της Ιερής Λιτανείας

17.30 μ.μ. Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Απόστολο Ανδρέα στον Νέο Ιερό Ναό

Στις 12:50 θα δοθεί γεύμα του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο “Patras Palace”.

Πηγή: patrastimes.gr