Αρχική Ν. Αρκαδίας Γ.Π.Ν.Τρίπολης: Γιατί από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 δεν λειτουργεί το Αιμοδυναμικό εργαστήριο

Γ.Π.Ν.Τρίπολης: Γιατί από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 δεν λειτουργεί το Αιμοδυναμικό εργαστήριο

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 το Αιμοδυναμικό εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν.Τρίπολης δεν λειτουργεί λόγω βλάβης του στεφανιογράφου. Έκτοτε τα περιστατικά που χρειάζονται στεφανιογραφία ή αγγειοπλαστική («μπαλονάκι») πρέπει με κίνδυνο για την υγεία τους και της ζωής τους να μεταφερθούν, συνήθως, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία, και αυτό αφορά πολλούς συμπολίτες μας κάθε εβδομάδα.

Το μηχάνημα αυτό αποτελεί μέρος της ΔΩΡΕΑΣ που έχει κάνει για το Νοσοκομείο και όλους τους συμπολίτες μας η κα Γκουντάνη, με την προϋπόθεση να λειτουργεί ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ και με την ευθύνη του Νοσοκομείου. Η βλάβη του αφορά ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό, η αντικατάσταση του οποίου κοστίζει μεν αρκετά χρήματα, ωστόσο δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα αν είχε προβλεφθεί ετήσια ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ μεταξύ του Νοσοκομείου και της εταιρείας από όπου αγοράστηκε το μηχάνημα. Αυτό αποτελεί την συνήθη πρακτική σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και για το Νοσοκομείο μας για άλλα όμως διαγνωστικά μηχανήματα (αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος κα.).

Λόγω ελλείψεως χρημάτων από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου έχει ζητηθεί η συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η οποία μέχρι στιγμής έχει καλύψει μέρος του ποσού (41.000 ευρώ), ωστόσο υπολείπεται ακόμη ένα ποσό λίγο ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Αν δεν βρεθεί αυτό το ποσό το μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι την ΑΝΟΙΞΗ οπότε και προβλέπεται η ενεργοποίηση της σύμβασης συντήρησης που συμφωνήθηκε να υπογραφεί από το νέο έτος.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ,εκτός από τις εκατοντάδες των συνανθρώπων μας που έχει σώσει, έχει προσφέρει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας τον χρόνο από τις αποζημιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία των εξεταζόμενων ασθενών. Και μας χωρίζουν κάτω από 25 χιλιάδες για να λειτουργήσει ξανά… Έλεος πια………

Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

Πηγή: docmed.gr