Αρχική Περ. Πελοποννήσου Προβληματισμός στη Ν.Δ για την αποτυχία των…”χρισμάτων”!-Αντί να κλονίσει ο Νίκας τον...

Προβληματισμός στη Ν.Δ για την αποτυχία των…”χρισμάτων”!-Αντί να κλονίσει ο Νίκας τον Τατούλη, διαλύεται η δική του Δημοτική Ομάδα Καλαμάτας

Εικόνες διάλυσης παρουσιάζουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές “ομάδες” της Νέας Δημοκρατίας έν όψη των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοικηση και τωρα τρέμουν στην “Πειραιως μήπως και μεταφερθεί η εσωστρέφεια στις Εθνικές Εκλογές.

Άλλωστε ευθαρσώς ο Αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, είπε καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, πως ο μοναδικός στόχος ειναι η νίκη στις εκλογές με ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ και οχι οι αυτοδιοικητικές, όπου οι ψηφοφόροι εχουν διαφορετικά κριτήρια για τον υποψήφιο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη.

Άλλωστε ο φόβος αυτός ειναι η αιτία που δεν εχουν (τουλάχιστον ακόμη) προβεί σε ανακοίνωση χρισμάτων σε Δήμους. Η βιαστική ανακοίνωση χρισμάτων για Περιφερειάρχες εχει προβληματίσει την ηγεσία της Ν. Δ αφου σε όλη την Ελλάδα δημιουργούνται διασπαστικές συμπεριφορές.

Ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο εχει πάρει παράλογες διαστάσεις, αφου ο “εκλεκτός” που έλαβε κομματικό χρίσμα για την Περιφέρεια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας εχει τεθεί προστάρης στην αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης της παράταξης Τατούλη.

Το περίεργο ειναι πως την ίδια στιγμή διαλύεται η ΔΙΚΗ του Δημοτική Παράταξη, αφου ηδη εχουν ανακοινωθεί επισήμως δυο (2) υποψηφιότητες και αναμένεται τις επόμενες μέρες και μια τριτη απο τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους. Στο μεταξύ, πολλοί Νεοδημοκράτες εντάσσονται σε μια …τέταρτη υποψηφιότητα (του Βασιλη Κοσμόπουλου) η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις κατασταλάξουν οι κραδασμοί στην παράταξη Νίκα.

Το περίεργο ειναι πως ακόμη και στην Καλαμάτα οι μέχρι τωρα συνεργάτες του κ. Νίκα αποφεύγουν και αρνούνται την ένταξή τους στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, ο οποίος καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συμπεριλάβει υποψηφίους που ειχαν εκλεγεί με τον Τατούλη. Η διασπαστική αυτή κίνηση στην παράταξη του νυν Περιφερειάρχη εχει φέρει τα αντίθετα απο τα αναμενόμενα αποτελέσματα και κυρίως οι απλοί νεοδημοκράτες Πελοποννήσιοι πολίτες βλέπουν με προβληματισμό και …καχυποψία τέτοιες συμπεριφορές.

Ενα άλλο στοιχείο που ανακύπτει ειναι το γεγονός πως η εγκατάλειψη του Δήμου Καλαμάτας, έρχεται με ταυτόχρονες πολλαπλές συνεντεύξεις του κ. Νίκα, μέσα απο τις οποίες διακρίνεται η …ηττοπάθεια, αφου επιδίδεται συνεχώς στο να κάνει μιά “ιδιότυπη” …αντιπολίτευση στα πειραγμένα του Πέτρου Τατούλη.

“Λαΐδα εκ Σικελίας”