Αρχική Eπικαιρότητα «Παραλύει» η χώρα από την απεργία της ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν...

«Παραλύει» η χώρα από την απεργία της ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό θα είναι σήμερα όλη η χώρα, ενώ αναμένεται να… παραλύσει το κέντρο της Αθήνας από τις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με μπόλικη ψυχραιμία μιας και οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, ΟΣΕ και προστιακός αλλά και τα τρόλεϊ θα σηκώσουν 24ωρο χειρόφρενο, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ. Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας (05.00 το πρωί) έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10.00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00. Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ, η οποία θα ξεκινά από τις 10.45 έως τις 16.45.

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Δεμένα όμως θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια αφού η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ, η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Κλειστές θα είναι ορισμένες τράπεζες αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε την συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην γενική απεργία της 28ης Νοεμβρίου με αποτέλεσμα υποκαταστήματα των τραπεζών να είναι αύριο κλειστά.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες απαιτούν με την απεργία, την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας.