Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Στοιχεία για τα πυρηνελαιουργεία ζητούν οι ελεγκτές περιβάλλοντος

Μεσσηνία: Στοιχεία για τα πυρηνελαιουργεία ζητούν οι ελεγκτές περιβάλλοντος

Την αποστολή στοιχείων για τα 5 πυρηνελαιουργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ζητεί με έγγραφό της η προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος (Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, του υπουργείου Περιβάλλοντος) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο έγγραφο αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι “σε συνέχεια των ελέγχων που έχουμε διενεργήσει και αυτών που θα επακολουθήσουν, μετά των επανειλημμένων καταγγελιών και της σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή για τα πέντε πυρηνελαιουργεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, (…) παρακαλούμε τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως άμεσα μας αποστείλουν για τις προαναφερόμενες δραστηριότητες τις άδειες λειτουργίας, ΑΕΠΟ και ΠΠΔ, Αποφάσεις Τεχνικής Ανασυγκρότησης, καθώς και τυχόν προσφυγές των ενδιαφερομένων ή τυχόν παράταση της ισχύος τους ή άλλως ενημέρωσή μας για την εξέλιξή τους, αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων από οποιαδήποτε υπηρεσία, διαπιστώσεις παραβάσεων από οποιαδήποτε υπηρεσία, τυχόν εκθέσεις αυτοψίας από ελέγχους, που είναι σε εξέλιξη και αξιολόγηση”. Ζητείται, επίσης, τα στοιχεία αυτά να καλύπτουν βάθος χρόνου τουλάχιστον πενταετίας. Το έγγραφο αυτό κοινοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας.

Σε ανάρτησή του ο δήμος υπενθυμίζει ότι ο δήμαρχος Π. Νίκας κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί στο απαράδεκτο φαινόμενο να «πνίγεται» από αεραπόβλητα πυρηνελαιουργείων η ευρύτερη περιοχή και η Καλαμάτα, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία ευπαθών ομάδων και στην εικόνα της περιοχής και τον τουρισμό. Η μοναδική λύση, κατά τη δημοτική αρχή, είναι η εφαρμογή των όρων αδειοδότησης αυτών των αναγκαίων για την οικονομία της περιοχής μας μονάδων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας 2019: Η ΑΑΔΕ απαντά, πότε δεν οφείλονται τέλη, τι γίνεται με τα λάθος ΑΦΜ;
Επόμενο άρθροΕργαστήριο ρομποτικής για εκπαιδευτικούς στην Τρίπολη