Αρχική Ν. Κορινθίας Επίσκεψη εθελοντών του προγράμματος Erasmus + στο Α’ γυμνάσιο Ξυλοκάστρου!

Επίσκεψη εθελοντών του προγράμματος Erasmus + στο Α’ γυμνάσιο Ξυλοκάστρου!

Την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου οι εθελοντές του προγράμματος Erasmus + που βρίσκονται στο Δήμο μας και ενισχύουν με τη δράση τους τις κοινωνικές υπηρεσίες βρέθηκαν έπειτα από πρόσκληση των διδασκόντων, στο Α’ γυμνάσιο Ξυλοκάστρου.

Οι εθελοντές μαζί με τους υπεύθυνους του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων, και με τον φορέα Ορφέα, που συντονίζει τα εθελοντικά προγράμματα μέσω της αρωγής του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του υπουργείου Παιδείας , προσέφεραν στους μαθητές την δυνατότητα να γνωρίσουν τις ευκαιρίες κινητικότητας και εθελοντισμού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με την ιδέα της πολύ-πολιτισμικότητας.

Η δράση είχε ως θεματική τις κοινωνικές διακρίσεις τις οποίες οι μαθητές γνώρισαν με έμφαση στα δικαιώματά τους και την κοινωνική προέκταση, μέσω βιωματικών δράσεων κατάλληλα προετοιμασμένων για την ηλικίας τους.

Η δράση ήταν απόλυτα επιτυχής και μαθητές, δάσκαλοι και εθελοντές έδωσαν υπόσχεση για περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Το γραφείο πληροφόρησης νέων λειτουργεί στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου. Αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ νέων ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρονται μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 9.00 – 17.00 στο γραφείο μας είτε τηλεφωνικά

27433 60307, και 6934293193 (Ευα Ναμορ)