Αρχική Ν. Κορινθίας Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημ.ΤΟ Ν.Δ Σικυωνίων...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημ.ΤΟ Ν.Δ Σικυωνίων (Εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο η ΜΗΚΩΝΗ του Δήμου ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ στο κατάμεστο δημοτικο θέατρο Κιάτου.

Ομιλητές ήταν η κα. Έλενα Ράπτη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συντονίστρια του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για το πρόγραμμα 1 στα πέντε κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών Κι ο κ. Χάρης Καραμπέτσος ψυχίατρος παιδιών και εφήβων , διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ,επιστημονικός διευθυντής κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΑΡΓΩ”

Από την κυρία Ράπτη παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του φαινομένου και επεξηγήθηκε ο «κανόνας του εσώρουχου», μια απλή και ταυτόχρονα κατανοητή μέθοδος για να εξηγούν οι γονείς στα παιδιά τους τα σημεία του σώματός τους, που δεν πρέπει να αγγίζουν τρίτοι.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορούν οι γονείς να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις και με ποιους φορείς μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία για να ζητούν πληροφορίες και βοήθεια.
Το πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» έχει σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματά τους αφενός, αφετέρου να προστατέψει τα παιδιά από τη βία.

Πριν μερικά χρόνια το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε μια εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας έναντι των παιδιών, με τον τίτλο «One in Five».

Σκοπός της εκστρατείας, στην οποία συμμετέχει ενεργά η Βουλευτής, είναι να «εφοδιαστούν» τα παιδιά και οι οικογένειές τους με γνώση και ικανότητες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και την ευρύτερη ευαισθητοποίησή τους γύρω από το θέμα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων “To Μυστικό της Νίκης 2” -Η Περιπέτεια του βίκτωρα- καθώς και σχετικά έντυπα. Απο την πλευρά του κ. Καραμπέτσου αναλυθηκαν τα αιτια που οδηγουν στην σεξουλικη κακοποιηση των παιδιων και εχουν να κανουν με το περιβάλλον που μεγαλώνουν, με τις σχέσεις που έχουν οι γονείς μεταξύ τους , με το μορφωτικό και πολιτιστικο επιπεδο .

Εμεις σαν Δ.Σ. της ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα. Ράπτη και τον κ. Καραμπέτσο για την τιμή που μας έκαναν τον κ. Ζαρκο Δημήτριο πρόεδρο της ΜΗΚΩΝΗ για την προθυμία του να συνδιοργανωσουμε αυτή την εκδήλωση και όλον τον κόσμο που γέμισε το δημοτικό θέατρο.

Προηγούμενο άρθροΤο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο συμμετέχει στο Make a wish Ελλάδος
Επόμενο άρθροΑνδρέας Πραξιτέλους και Κατερίνα Ντούλια στον συνδυασμό του Δ. Καμπόσου (Bίντεο)