Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος Σχολική βία και εκφοβισμός: πολιτικές πρόληψης το 2ο Μάθημα της Σχολής...

Κόρινθος Σχολική βία και εκφοβισμός: πολιτικές πρόληψης το 2ο Μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας

Συνεχίζονται δυναμικά τα μαθήματα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας.

Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, εκτιμώντας την επιτυχία της Σχολής Επιμορφώσεως Γονέων της Ν.Α. Κορινθίας που λειτούργησε από το 2004 έως και το 2010 στον νομό μας, καθώς και τα πολλαπλά και επιτακτικά αιτήματα των δημοτών μας για συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας, συνεχίζει και επεκτείνει ιδρύοντας την ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Το δεύτερο μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ¨ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ¨ στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη & Δαμασκηνού), από τον Καθηγητή Εγκληματολογίας, πρ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου με θέμα: «Σχολική βία και εκφοβισμός: Πολιτικές Πρόληψης».

Παράλληλα θα υπάρξει ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για την σχολική βία στους μαθητές στον προθάλαμο του Δημοτικού θεάτρου την ίδια ημέρα και ώρα, όπου η κ. Άρτεμη Παπίρη θα ενημερώσει διεξοδικά τους μαθητές για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και θα αποβεί σε πολλαπλό όφελος όλων όσων το παρακολουθήσουν –ενηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή που πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία μας αλλά και εκτός αυτών με το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού. Ήταν ένα θέμα για το οποίο πολλοί είχαν ζητήσει την συνδρομή μας γιαυτό και το συγκεκριμένο μάθημα έγινε για να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

Σε όσους το παρακολουθήσουν θα δοθεί ξεχωριστό πιστοποιητικό παρακολούθησης!!!

Προηγούμενο άρθροΌχι από την “Λαϊκή Συσπείρωση” στην επίταξη της γης σε Παλαιόχουνη και Σκάλα για τις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ
Επόμενο άρθροΑπό σήμερα το επίδομα τέκνων σε 889.123 νοικοκυριά