Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Τατούλη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Τζεφεράκος (Βίντεο)

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Τατούλη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Τζεφεράκος (Βίντεο)

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση-επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Ηλ. Στρατηγάκο, η οποία διαβάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (26/11), ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζεφεράκος γνωστοποιεί την αποχώρησή του από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Π. Τατούλη και την ανεξαρτητοποίησή του έως το τέλος της θητείας της περιφερειακής αρχής.

Αναλυτικά, η επιστολή αποχώρησης του κ. Τζεφεράκου, όπου ο περιφερειακός σύμβουλος αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για πρόσωπα και καταστάσεις που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση, έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Σας γνωρίζω, ότι αποχωρώ από την παράταξη ¨ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ και παραμένω ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Προσωπικά, δεν εντάχθηκα στην παράταξη του κ. Τατούλη με την προτροπή ή διαμεσολάβηση κανενός, αλλά με δική μου προαίρεση και απόφαση, που έγινε αποδεκτή από τον ίδιο. Αποχωρώ, με μεγάλη απογοήτευση και πικρία μόνο με δική μου βούληση. Δεν με εκμαύλισε κανείς ούτε μου υποσχέθηκε κανείς προσωπικά οφέλη, όπως διασπείρουν κάποια παπαγαλάκια.

Η υπηρεσιακή, αυτοδιοικητική και πολιτική μου πορεία είναι δημιουργική, ουσιαστική και καθαρή – κρυστάλλινη.

Ας μην κόπτονται και ωρύονται για παράδοση της έδρας με προσβλητικές εκφράσεις κάποιοι αυλοκόλακες, παρατρεχάμενοι, οσφυοκάμπτες, δήθεν αμύντορες του κ. Τατούλη, που του προκαλούν μεγαλύτερο κακό και αμαυρώνουν τον ίδιο προσωπικά και το όποιο έργο του.

Δυστυχώς λυπάμαι για κάποιους, που μέχρι πρόσφατα μου έδιναν εύσημα για τις θέσεις και την εν γένει στάση μου, τώρα παραληρούντες και κάποιους επί μία τετραετία άφωνους, αίφνης απέκτησαν φωνή υμνωδών Τατούλη. Έτσι πριν και μετά το τελευταίο άκαρπο Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφερόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ενέτασσαν σε “γιάφκες”, “βαρίδια”, “αποστάτες”, κλπ, ενώ εγώ βρισκόμουν ασθενής στο σπίτι μου, πράγμα που είχα γνωρίσει στον κ. Στρατηγάκο. Ας μετρήσουν τον ίσκιο τους…. αλλά το μεσημέρι. Ντροπή !!!

Την έδρα, δεν την δίνει αυτόματα η ένταξη του υποψηφίου σε μία παράταξη, διότι τότε θα ήταν διορισμός και θα εκλέγονταν όλοι με “λίστα”. Πραγματικά την δίνουν οι ψηφοφόροι στον υποψήφιο, εκτιμώντας τα προσόντα, την προσωπικότητα, τις θέσεις, τις δράσεις καθώς και το συνολικό του αποτύπωμα στην κοινωνία και εν γένει στην ζωή.

Σεβόμενος την τιμή, που μου έγινε, λειτουργούσα και λειτουργώ με την μέγιστη αριθμητικά και ουσιαστικά συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις και στα θέματα της Περιφέρειας για το καλό των Πελοποννησίων, θεσμικά με συνέπεια “κατά φύσιν” και όχι όπως “πάρα φύσιν” φαντασιώνονται κάποιοι αμετροεπείς.

Υπερασπίστηκα μαχητικά με σθένος το πλείστον των επιλογών και θέσεων της παράταξης όταν τις έκρινα σωστές και ωφέλιμες. Αυτό όμως δεν εκτιμήθηκε. – Για όλα τα έργα και τις ημέρες της Περιφερειακής Αρχής θα αναφερθούμε αργότερα διεξοδικά. –

Στη λήψης της απόφασης για την αποχώρηση μου συνέβαλαν: H ουσιαστικά εδώ και καιρό αδρανοποίηση μου, η μη εκτίμηση της γνώμης μου σε θέματα της ιδιαίτερης περιοχής μου και ο εναγκαλισμός κάποιων, που όταν έβριζαν τον Περιφερειάρχη και τον απειλούσαν με μηνύσεις, εγώ τους αντέκρουσα και με ονόμαζαν συνήγορο του κ. Τατούλη. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απαξιωτικές συμπεριφορές, οι προσβλητικές εκφράσειςκαι τοποθετήσεις κάποιων πεφωτισμένων της αυλής. Κάποιοι εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, προσέβαλλαν ακόμα και την πολιτικής μας τοποθέτηση στην Νέα Δημοκρατία, υιοθετώντας την άποψη, ότι ο Πρόεδρος και όλοι εμείς που είμαστε μέλη της, είμαστε μιζαδόροι!

Παρ’ όλα αυτά σεβόμενος τους Πελοποννησίους και τον εαυτό μου, παραμένω καθαρός και θα συνεχίσω να λειτουργώ με ευθυκρισία μέχρι τέλους της παρούσας θητείας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση μου.

Τρίπολη, 26 Νοεμβρίου 2018

Μετά Τιμής
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»