Αρχική Eπικαιρότητα Οριστική δέσμευση λογαριασμών για τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου

Οριστική δέσμευση λογαριασμών για τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου

Σε οριστική δέσμευση μέχρι το τέλος της έρευνας των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Η σχετική εντολή δόθηκε από την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη και αυτό γιατί ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων όπως είναι απάτη και πλαστογραφία οι οποίες διεπράχθησαν μέσω των συμβάσεων-συμβολαίων που υπεγράφησαν από τις επιχειρήσεις συμφερόντων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Οι επίμαχες συμβάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελικών και φορολογικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα o oποίος ερευνά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από εταιρείες του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Αρχικό πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πενθήμερο του μήνα η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος είχε αποφασίσει το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, αλλά και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση του μεσιτικού κυκλώματος που είχε δημιουργήσει.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη, αφού ελέγχεται εάν μέσω των πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους, γινόταν και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα των Κινεζικών αρχών, δεν αποκλείεται οι αγοραπωλησίες των ακινήτων, μέσω της χρήσης POS, να έφτασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Κίνα είχαν επιβληθεί capital controls.