Αρχική Ν. Κορινθίας Κιάτο: Ο Δήμος Σικυωνίων ανακατασκευάζει τα κλειστά δημοτικά Σχολεία – Δίνει ζωή...

Κιάτο: Ο Δήμος Σικυωνίων ανακατασκευάζει τα κλειστά δημοτικά Σχολεία – Δίνει ζωή στις τοπικές κοινωνίες

Εγκαίνια στο Παραδείσι

Άλλο ένα παλιό Δημοτικό Σχολείο που ανακαινίστηκε άλλαξε χρήση και έγινε και πάλι λειτουργικό..

Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου άλλαξε όψη και χαρακτήρα!

Ακολουθώντας μια σειρά άλλων παλαιών σχολείων ή κτηρίων που αναπαλαιώθηκαν και αποδόθηκαν πάλι στην τοπική κοινωνία το παλιό εκπαιδευτήριο μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο χώρο φιλοξενίας.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος από την αρχή της θητείας του δρομολόγησε τέτοιου είδους έργα όπου υπήρχαν παλαιά κτήρια με σκοπό κατ’ αρχήν την αποφυγή της κατάρρευσης των δομικών συγκροτημάτων αλλά και την αναζωογόνηση της κάθε τοπικής κοινότητας με την επαναχρησιμοποίηση των χώρων.

Με τις διαδικασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής τα κτήρια αφ’ ενός αποκτούν και πάλι ζωή με σκοπό να δημιουργήσουν με την αλλαγή χρήσης και την εκ νέου εκμετάλλευσή τους ένα νέο εισόδημα για την τοπική κοινωνία αλλά και νέες θέσεις εργασίας!

Έτσι λοιπόν και λαμβάνοντας υπόψη τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της ευνοϊκής φυσικής θέσης του και της μοναδικής θέας που προσφέρει προς το τοπίο της κοιλάδας του Ασωπού, το παλιό Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας.

Οι μελέτες για τις απαιτούμενες εργασίες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων και το κτήριο ανακατασκευάστηκε ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος κατάλληλος για φιλοξενία, με την προσθήκη WC, λεβητοστασίου και αποθήκης.

Επιπλέον, για την εναρμόνισή του με το ημιορεινό γραφικό περιβάλλον του Παραδεισίου έγινε αποκάλυψη της λιθοδομής εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ αντικαταστάθηκε το σύνολο των κουφωμάτων με ενεργειακά αναβαθμισμένα στοιχεία PVC σε χρώμα απομίμησης του ξύλου.
Παράλληλα τοποθετήθηκε τζάκι, πλήρης κουζίνα και έγιναν πλακοστρώσεις στα δάπεδα.

Ο χώρος φιλοξενίας του Παραδεισίου καλαίσθητος και εναρμονισμένος πλήρως στο περιβάλλον είναι πλέον έτοιμος να υποδεχτεί επισκέπτες της περιοχής!