Αρχική Ν. Αχαΐας Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην...

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα

Στο πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου», στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018.

Στις 11 το πρωί, σε συνάντηση που συγκαλείται στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδος, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτάσεις της Περιφέρειας για την αξιοποίηση του παλιού Εργοστασίου και θα δοθούν κατευθύνσεις στον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου για την σύνταξη του Master Plan. Αμέσως μετά θα γίνει αυτοψία στον χώρο του «Λαδόπουλου».

«Προχωρούμε με γρήγορο βηματισμό στην προετοιμασία του έργου. Δίνουμε ξανά ζωή σ’ ένα ακίνητο εμβληματικό για την πόλη της Πάτρας και μαζί αλλάζουμε την εικόνα ολόκληρης της περιοχής», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «η αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου θα στεγάσει δομές με διοικητικό, κοινωνικό και επιστημονικό χαρακτήρα, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της πόλης. Μπαίνουμε, πια, στη φάση της υλοποίησης».

Στην συνάντηση της Πέμπτης έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης για τη σύνταξη του προκαταρκτικού φακέλου σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου.

Το πρώην Εργοστάσιο «Λαδόπουλου» αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το συνολικό εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η έκταση του χώρου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ.

Όπως είναι γνωστό, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Δήμος Πατρέων έχουν συμφωνήσει στις εγκαταστάσεις του ακινήτου να φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων:

-Το Διοικητήριο της Περιφέρειας.

-Το Μουσικό Σχολείο Πάτρας.

-Παιδικός Σταθμός.

-Πολυλειτουργικό συγκρότημα Πολιτισμού-Ιστορίας-Δημιουργικότητας και Τεχνών.

-Το Κέντρο Καινοτομίας Patras IQ.

Ταυτόχρονα, προωθείται ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση, έχει επιλεγεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και στην κατεύθυνση αυτή το αρμόδιο υπουργείο έχει αναλάβει την διαμόρφωση της σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη του έργου.

Πηγή: pna.gr